Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Tradition og innovation i julens binderier

I midten af november slår Birthes Blomster dørene op til den årlige Julestue, hvor den store, smukke butik bugner af adventskranse, juledekorationer og julepynt i traditionelle og helt nye trendy udformninger.

Det er næsten som børnenes forventninger til juleaften, når Birthes Blomster i Bryggergade i Herning inviterer til Jul den 2. søndag i november. Butikkens mange kunder inviteres til den traditionelle åbning, og de glæder sig til at se, hvad Birthe Bjørslev Pedersen og hendes dygtige medarbejdere nu igen har fundet på. For julen er noget helt specielt i Birthes Blomster.

Hundredvis af skønne jule- og adventsdekorationer fylder det store butikslokale, og der er noget for enhver smag. Her er de traditionelle juledekorationer med dominans i rød, skønne arrange-menter i sølv, masser af dekorationer i træpinde, -kugler og -dyvler, kogledekorationer i alle størrelser, finurlige juleideer i hvide og grønne toner, imposante arrangementer i guld og grønt samt festlige dekorationer formet som julegaver — en vidunderlig oase af smukke julestemninger. ” Hvad du ønsker, skal du får skriver Faber i sin populære julesang, og man fristes til at tro, at han måske havde været hos Birthe i Bryggergade, før de berømte linjer blev skrevet.

Populære julepakker – Julen er gavernes fest, og derfor besluttede vi at skabe en dekoration med form som en gave i flere forskellige størrel-ser og pyntet på forskellig måde — med eksempelvis finår eller kogler. Vi skaber hver eneste dekorationspakke helt fra bunden, og de er blevet meget populære. Kunderne gemmer dem fra jul til jul og køber nye varianter til venner, børn og børnebørn, fortæller Birthe Bjørslev Pedersen. På dekorationsgaverne og på mange af de øvrige juledekorationer finder man både traditionelle julelys og lys med batteri, og det har en salgsmæssig forklaring. – Mange steder — f.eks. på kontorer og i receptioner må man ikke have levende lys af hensyn til brandsikker-heden. Det samme gælder på plejehjem og institutioner, så derfor laver vi rigtig mange dekorationer med batteridrevne dekorationslys for at imødekomme disse forholdsregler, fortæller Birthe Bjørslev Pedersen.

Smukke udstillingsvinduer De store vinduer ud mod Bryggergade er pyntet festligt op. Den største vinduespræsentation er forbeholdt de traditionelle dekorationer med røde lys og bånd, men der vises naturligvis også eksempler på butikkens righoldige og meget varierede udvalg af juledekorationer i andre sammensætninger. – Folk elsker de traditionelle farver ved juletid, så vi kommer aldrig til at gå ned på rødt, siger Birthe Bjørslev Pedersen med et stort smil. Hun er også meget begejstret for at anvende grøn som dominerende farve i dekora-tioner og kranse og i smuk harmoni med kogler, træ-stykker og lignende naturlige dekorationselementer.