Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Birthes Blomster har i efteråret 2019 fået forhandlingen af et helt unik Dansk Chokolade produkt: Chokolade Fabrikken som har til huse i Skanderborg

  • Der bruges ikke unødvendige tilsætningsstoffer såsom kunstige sødemidler, smagsforstærkere, kunstige aromaer og meget mere.
  • Kakaobønner plukket af moden frugt, hvilket betyder, at der fra naturens side er et mindre sukkerindhold i vores chokolade.
  • Marcipan er udelukkende fremstillet af spanske Valencia mandler.
  • I stedet for essenser i f.eks. is og chokoladeproduktionen, bruges ren spiritus.
  • De sylter diverse frugter og nødder, bager vores kager.

Sagt på en hel anden måde – de gør det enkelt, med respekt for de gode råvarer og den skønne naturlige smag.

Chokolade Fabrikken´s Historie

Allerede 600 år før vores tidsregning opdagede Maya indianerne i Amerika de vilde kakaotræer.

De fremstillede en drik, som de kaldte “Chocolati” af ristede kakaobønner, vand og lidt krydderi.

I 1502 fik Christopher Columbus kendskab til kakaobønnen på øen Guanaja ud for Honduras´ kyst. Han tog nogle af disse bønner med sig tilbage til Spanien og præsenterede dem for det spanske hof.

I 1657 blev det første chokoladehus åbnet i London. Det blev fortalt, at det at drikke chokolade, var som at drikke penge. Kakaobønnen blev bogstaveligt talt brugt som møntfod – således kunne en hare købes for 10 kakaobønner og en god slave for 100 kakaobønner.

I 1723 benytter Louis 15. af Frankrigs elskerinde Madame Dubarry chokolade som elskovsmiddel.

I 1847 sælges i England den første spiselige chokoladebar.

I 1913 bliver de første fyldte chokolader fremstillet i Schweitz.

I 1914 -1918 bliver chokolade uddelt til soldater i første verdenskrig som et nærende supplement.

I 1929 udvikles recepten på Amerikabollen (Gammeldags Flødeboller) af E. Pedersen, Århus.

I 1962 laver Inge og Kurt for meget chokoladekonfekt op til jul. Da de ejer en konfekturebutik på Klostervej i Ry, vælger de at sælge den overskydende konfekt i butikken.

Det viser sig imidlertid at ægteparret Johansen har ramt en harmonisk smag og de oplever pludselig, at der er efterspørgsel på deres håndlavede chokolade. Som følge deraf begynder produktionen af den første håndlavede chokolade til egen konfektureforretning.

I 1963 køber de Eliza Chokolade på Åboulevarden i Århus, der siden 1923 er blevet dygtigt drevet af Elisabeth Pedersen. Med i handlen følger diverse opskrifter, heriblandt recepten på Amerikabollen, der efterfølgende har været en af Chokolade-Fabrikkens varemærker.

I 1972 åbner ægteparret Johansen en chokolade butik ved navn Henriette Chokolade på gågaden i Silkeborg.

I 1991 overtager datteren, Hanne Johansen, både butikken og chokoladefabrikken.

I 1995 sælger Hanne butikken fra, da hun udelukkende ønsker at koncentrere sig om chokoladefremstilling.

I dag ejes Chokolade-Fabrikken af Jens Juhl, der fortsat bruger de gamle recepter i fremstillingen af håndlavet kvalitetschokolade.