Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Alt er tilladt i blomsternes univers

Blomsterdekorator Birthe Bjørslev Pedersen fra Birthes Blomster i Bryggergade fejrer 25 års jubilæum.

En herlig sød og frisk duft mø-der næsen, når man træder ind i Birthes Blomster i Brygger-gade. Smukke blomster i alle afskyg-ninger er sat i flotte glasvaser, bundet sammen med andre smukke blomster eller bundet på som den sidste finish på en gaveæske med vin, chokolade, pasta og andre specialiteter. Indehaveren af butikken, Bir-the Bjørslev Pedersen, glæder sig over udviklingen i blomster-forretningen. – Tidligere var en blomster-butik et sted, hvor man solgte afskårne blomster og enkelte krukker med blomster. I dag er der vin, chokolade, brugskunst og meget mere i butikken, siger hun. Og Birthe Bjørslev Pedersen ved, hvad hun taler om. Den 6. september fejrer hun nemlig 25 års jubilæum som blomster-dekoratør og som indehaver af Birthes Blomster. – Det har været sjovt. Der har været store udfordringer, både kartoffelkur og finanskrise. Men .det har ,også-.;,været en lækker udvikling, og jeg har et kanont personale, der vil være med til at skabe gode ting og gøre noget ekstra for kunderne, siger hun.

 

Begyndte i Østergade

Birthes Blomster begyndte i Østergade i 1985, men efter knap 10 år blev lokalerne for små, og butikken flyttede i 1994 ind i sine nuværende lokaler i Bryggergade. For Birthe Bjørslev Pedersen var det farverne, duftene og at arbejde kreativt med naturen, der trak.

Men selvom hun brændte for sit fag, var det alligevel en til-fældighed, at butikken blev etableret. – Det var jo så moderne at prø-ve noget nyt, så da jeg var fær-diguddannet, ville jeg egentlig også prøve noget nyt. Jeg tro-ede, at jeg skulle passe børn eller sådan noget, siger blom-sterdekoratøren.. Heldigvis fik nogle venner hen-de på andre tanker.

– En aften i festligt lag spurgte de, hvorfor jeg ikke bare åbne-de en butik selv. Og jeg svarede, at hvis de fandt lokalerne … og så var lokalerne der, og efter tre uger havde jeg åbnet min butik. Så jo, jeg prøvede også noget nyt. Jeg prøvede at blive selvstændig, griner hun.

 

Trend-blomster

Birthes Blomster er gennem de 25 år vokset fra at være en lille butik med en enkelt medhjælper til at have fire fuldtidsan-satte plus en chauffør. – Min mor hjalp til, da jeg åbnede butikken, og hun hjælper også til endnu. Så hun har også 25 års jubilæum i butikken, siger Birte Bjørslev Pedersen. Selvom blomsterbutikkonceptet har ændret sig gennem tiderne, nyder hun stadig de mange traditionelle begiven-heder i butikken.

– Vi har jo højsæson’ til jul, til mors dag og til påske. Men vi er jo også med hele vejen både ved bryllup, børn og begravelser. To dage er aldrig ens, vi ved ikke, hvad dagen bringer, når vi møder ind, siger hun. Birthe Bjørslev Pedersen vurderer, at blomster i dag er en større del af hverdagen, end den var for år tilbage: – Da jeg startede, var blomster noget man brugte ved højtider.

I dag er det en trend at pynte sit hjem med blomster. Mange bor minimalistisk og skaber det personlige hjem med blomster-pynt i vindueskarm og store krukker. Og i dag er alt tilladt. Hvis du synes, at orange er far-ven, så er orange farven!

 

Spændende udstilling

For at fejre jubilæet har Birthes Blomster lånt nogle lokaler i Dalgashus, hvor forretningen fra torsdag, fredag og lørdag 2.-4. september vil præsentere spændende blomsterkreationer. – Vi har arbejdet med nogle mere specielle ting. Ting, som man kan finde i den daglige husholdning, for eksempel sukker, kaffe og sugerør, siger Birthe Bjørslev Pedersen, som dog ikke vil løfte sløret yderli-gere for udstillingen. – Vi glæder os til at vise det frem, men det skal være en overraskelse. Vi skal pirre folks nysgerrighed, siger blomsterdekoratøren. Men kunderne kan forvente nogle spektakulære og flotte kreationer, for Birthe Bjørslev Pedersen er vant til at arbejde med de ekstravagante dekorationer, og hun elsker at skabe nye ting. – Vi har lavet mange forskellige opgaver. Vi har stylet et møbelhus i Sverige, lavet buketter til dronningen, lavet brudebuketter. Det er altid specielt at lave en brudebuket, for den er jo til hendes største dag, siger hun.

 

Sjov blomsterkunst

Butikken blev sidste år kåret som årets Interflorabutik, ligesom Birthe Bjørslev Pedersen selv modtog titlen som årets kreative florist. – Jeg er vildt beæret over, at kollegaerne rundt i landet ind-stiller os og mig. Det er et stort skulderklap, og det er dejligt, at de ting, vi laver, bliver værdsat og bemærket af andre, siger hun. Inspirationen til dekorationer-ne henter Birthe Bjørslev Peder-sen overalt hvor hun kommer i ind- og udland. -Jeg har altid ører og øjne åbne efter ny inspiration. Det er en livsstil. Avis jeg går på stranden, kan jeg finde en pind jeg kan bruge, hvis jeg går i sko-ven, kan jeg finde en flot kogle. Jeg finder masser af spændende ting og ideer, som jeg kan lave sjov blomsterkunst af, siger hun.

Herning Folkeblad 31. aug. 2010

Birthe Bjørslev Pedersen elsker at udfolde sin kreativitet, som hun eksempelvis har gjort her, hvor hun har betrukket en gammel stol med efeu-blade og en pude lavet af krysantemumblomster.
25 års Jubilærum | Birthes Blomster