Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Butikker invitere til jule-åbent-hus

Bryggergade er klar til jul. På søndag inviterer fem forretninger i gaden og omkring det lille »torv« til jule-åbent hus med duft af gran og gløgg og brunkager og med sang af en pigevokalgruppe fra musikskolen. Det er tredje år i træk med jule-åbent i Bryggergade næstsidste søndag før første søndag i advent. – Der plejer at komme mange mennesker og være en rigtig god stemning, siger Michael Damgaard fra forretningen Spejder Sport, som er med i arrangementet sammen med Birthes Blomster, Paw Sko, Inspiration og helseklinikken Suwipa Thai Massage og Wellness. • Nogle af os ligger lidt »gemt væk«, når der er for eksempel er open by night i midtbyen. Så når der nu sker noget specielt her omkring Brygger-gade, vil vi selvfølgelig være med, siger Michael Damgaard. Paw Sko ligger i forreste række, meget synlig i gågadebilledet på hjørnet af Bredgade og Bryggergade. Skoforretningen er med for første gang. – Når de andre handlende er med, vil vi også gerne bakke op om arrangementet. Og det plejer jo at tiltrække mange kunder – så skal der da også være noget for dem at købe, siger Susanne Damm, Paw Sko.

 

Med for 28. Gang

Initiativet udspringer af en tradition hos Birthes Blomster, Bryggergade 2. Her har man holdt jule-åbent hus samme føradventssøndag i mange år. – 28 år faktisk. Nemlig i al den tid, jeg har haft forretningen fortæller Birthe Pedersen, Birthes Blomster. Vi kalder det vores »julepremiere«. – Vi bruger blandt andet arrangementet til at vise, hvad der er julens trend i år, når det gælder kranse og juledekorationer.

 

Nu med gevir

– Og årets juletrend er?

– I år er det den nordiske natur. Og så kommer vi jo ikke uden om den røde farve. Heller ikke i år, smiler Birthe Pedersen. Med den nordiske natur menes inspiration og materialer, hentet fra naturen på vores, breddegrader. Store kogler, fyrregrene, mos og den slags. Det lyder måske umiddelbart ikke, som om der er så meget nyt i det -men det kommer jo an på, hvordan det bliver brugt, som Birthe Pedersen bemærker. Og denne artikels skribent har i hvert fald aldrig før hørt om en juledekoration pyntet med et rådyrgevir

 

Sådan gør man

Ud over at stikke en finger i julens trend kan kunderne på søndag se, hvordan man kan lave flotte og anderledes jule- og adventsdekorationer. – Under hele arrangementet har vi to blomsterbindere til at stå og binde og fortælle og svare på spørgsmål, siger Birthe Pedersen, som tror, at mange vil blive overrasket ved at se, hvad og hvor mange materialer der medgår til binderiet. Hun og de øvrige i forretningen lægger sig hvert år i rensdyrselen for at hitte på nye materialer og nye kreative indslag midt i det traditionelle. Et af resultaterne kunne ses i sidste uges udgave af BoligMagasinet: en adventskrans med fire kæmpestore lys plantet i en »skovbund« af fyrrekviste – og anrettet i en skål, sammenlimet af kobberlakerede pusle-spilbrikker. Hvordan man får sådan id& kan man jo spørge blomsterbinderne om på søndag.

Juleåbenthus | Birthes Blomster