Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Ping pong i blomsterbutikken

Dengang Birthe Bjørslev Pedersen blev udlært som blomsterdekoratør, havde hun egentlig planer om, at hun ville prøve noget andet, og det måtte gerne være noget med børn. Men så var der nogle, der spurgte, om hun ikke skulle åbne butik selv…. Sidste år var det 30 år siden, og hun åbnede faktisk »Birthes Blomster« i lokaler præcis her, hvor Herning Folkeblad ligger i dag. Der hvor man går ind til avisen i dag, havde jeg min butik, fortæller hun. Det var dog en anden hjørneejendom, den- lå på adressen dengang. Den blev revet ned i forbindelse med, at Herning Folkeblad byggede nyt, og Birthes Blomster lå her kun i godt 10 år. I de seneste snart 20 år har adressen heddet Bryggergade.

 

I sorg og glæde

Selv om Birthe Biørslev Pedersen overvejede et andet valg dengang for længe siden, så har

hun aldrig haft problemer med at holde gejsten oppe i blomsten-branchen, blandt andet fordi hun har et fantastisk personale, sigel. hun. – Og så bliver vi tit inspireret af de kurser, vi går på – vi ping ponger meget med hinanden – og af udenlandske fagblade.

Birthe Bjørslev Pedersen er 53 år og bor i Gjellerup sammen med sin mand Henrik Bjørslev, som arbejder i et lokalt vinfirma.

Parret har en datter på 27 år og et næsten nyfødt »vidunderligt barnebarn,‹ Birthe Bjørslev Pedersen er udlært blomsterdekoratør og har haft Birthes Blomster i Bryggergade I mere end 30 år. Butikken har fire ansatte inklusive indehaveren selv, plus nogle bude, der bringer blomster ud.

mange fagblade, og efter at Facebook er kommet, er vi med på mange udenlandske sider, hvor vi networker. Birthe Bjørslev Pedersen kan godt lide, at der aldrig er to dage, der er ens, og at hun og de ansatte får lov til at hjælpe folk med at finde den rigtige blomsterløsning i såvel glæde som sorg, – Vi bliver hele tiden udfordret i at tænke kreativt og finde gode losninger til kunderne, siger hun. I denne weekend skal Birthe Bjørslev Pedersen også tænke på gæster. Hun får nemlig besøg af nogle gode kollegaer, som kan se frem til en italiensk aften.

 

Hvordan ser en drømmeweekend ud for dig?

En weekend med hygge og socialt samvær med gode venner og familie, en weekend hvor man ikke skal kigge på uret, men tager tingene som de kommer og har tid til være impulsiv og spontan, tænke nye kreative tanker og måske prøve dem af.

 

Hvordan slapper du bedst af?

Lange cykelture i naturen, hvor der er højt til himlen, hvor man kan tænke kreative tanker. Lange gåture sammen med min mand eller en hyggedag sammen med mit dejlige, lille barnebarn og hendes skønne forældre.

 

Hvis du havde uanede mængder af penge, som skulle bruges på shopping i morgen, hvad ville du så købe?

Jeg har lige set et flot billede af den amerikanske popkunstner Charles Fazzino på Art Herning, jeg gerne ville eje. – Men hvis jeg skulle mærke efter med hjertet, ville jeg købe mig mere fritid. Måske et halvt år, som jeg ville bruge til at rejse rundt i Italien sammen med min mand.

 

Hvad ville være på menuen, hvis du fik gæster i morgen aften?

Jeg skal have gaster i morgen aften, og jeg er vild med al italiensk mad, så det står tit på menuen, når jeg skal have gaster. Jeg tror efterhånden, jeg kan lave tiramisu på 20 måder

– Menuen vil selvfølgelig også denne gang være italiensk med mange små retter og tilhørende gode italienske vine.

 

Hvor skal man tage sine gæster med hen i Herning og omegn?

Der er mange steder, man har lyst til at vise sine gæster, når de besøger Herning. Jeg ville lave en lille picnickurv og tage gæsterne med på en gåtur i de geometriske haver, en tur op af trapperne på Elia og til sidst et besøg på Heart.

 

Hvad skal du lave i weekenden?

Jeg skal på Formland-messen, hvor jeg skal besøge vores leverandør, kigge på nye produkter og brugskunst til butikken, samt besøge de spændende trend zoner.

Lørdag aften skal jeg have gode kollegaer på besøg til hygge og god mad, så det bliver en perfekt weekend.

Endlig Fredag | Birthes Blomster
Endlig Fredag | Birthes Blomster
Endlig Fredag | Birthes Blomster