Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Birthes Blomster markerer 30 års jubilæum med en kæmpe blomsterudstilling

Godt og vel tre måneders forberedelse kulminerer, når Birthe Pedersen i morgen torsdag åbner for en stor blomsterudstilling i anledning af sit 30-års-jubilæum som indehaver af Birthes Blomster. Det er efterhånden blevet en tradition, at Birthe Pedersen stabler noget stort på benene, når hun runder et jubilæumshjørne, og denne gang er altså ingen undtagelse. – Det er en mulighed for os til at vise, hvad vi også kan. Til daglig laver vi jo mange buketter, men vi kan også andre ting, og det vil vi gerne vise, fortæller Birthe Pedersen. Udstillingen finder sted i de lokaler på Dalgas Plads, hvor Bravo Tours tidligere havde til huse, og det var faktisk også der, at Birthe Pedersens 25-års-jubilæumsudstilling fandt sted.

 

Utraditionelle materialer

Udstillingen er en bred variation af kreationer, som man ikke lige har set for nylig – ja, måske har man faktisk aldrig set noget tilsvarende, for materialevalget er ikke helt traditionelt. Vi er kendt for at bruge ting, man ofte rører ved, men som man ikke lige ved, man kan bruge til en blomsterdekoration, og det gør vi også denne gang, fortæller Birthe Pedersen. Valget af materiale er blandt andet faldet på dyvler, vatrondeller, grammofonplader, toiletruller, tandstikkere, bildæk, sugerør og mange andre spændende elementer. – Alle underlag har vi selv lavet. Så får man noget, som ikke alle har – vi har prøvet at skabe det meste fra bunden, lyder det. Det er ikke blot Birthe Pedersen, der har været i gang med at udfolde kreativiteten. Hun har fået god hjælp. – Det er hele »team Birthe« – alle har været med til det her, for det kunne ikke lade sig gøre, hvis det kun var mig selv. Vi pingponger om det og finder på ideer sammen, siger Birthe Pedersen, der har fire ansatte i butikken i Bryggergade. Desuden har tidligere medarbejdere meldt sig til at være med i arbejdet. Det er hårdt arbejde at forme en udstilling som denne, men det er arbejdet værd, understreger Birthe Pedersen. – Processen er fed. Vi hygger os med det, ligesom vi får sludret. Og så får vi puttet mere og mere på efterhånden, for vi får masser af ide’er undervejs.

 

Alt er til salg

Udstillingen åbner torsdag og kan ses frem til lørdag, og alle de udstillede dekorationer er til salg, men man kan dog ikke få dem med hjem med det samme. – Alt kan købes – undtagen personalet, men det hele skal altså stå her, til det er slut, så man kan først hente det på mandag, siger Birthe Pedersen, der slår fast, at dette er den sidste jubilæumsudstilling – og så måske alligevel ikke. – Det er sidste gang, vi gør det. Lige nu er det i hvert fald den sidste. Men det sagde jeg også, da vi havde 25-års-jubilæum, ler Birthe Pedersen.

Kreativiteten | Birthes Blomster