Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Birthes Blomster – 25 år jubilæum

Den 6. september 1985 slog jeg for første gang dørene op til Birthes Blomster, som dengang var beliggende i Østergade i Herning. Butikken var et resultat af et øjebliks kådhed en festlig lørdag aften, hvor Birthe som følge af nogle venners provokation kom med det løfte, at hvis de fandt nogle lokaler der var egnet til en blomsterbutik, så startede hun som selvstændig.

Et sådant løfte hører man sjældent mere for, men næste dag stod vennerne der igen og nu var de klar til at fremvise det perfekte lokale. Butikken var lille og personale var der ikke råd til, så Birthe bad sin mor om hjælp og sammen fik de butikken i gang.

Efter ti år blev lokalerne i Østergade, på trods af flere ombygninger, for trange for den voksende forretning og i 1995 flyttede Birthes Blomster ned i de store lyse lokaler i Bryggergade 2, hvor butikken også ligger i dag.

Efter mange års hårdt arbejde fra Birthe, hendes familie og de ansatte er Birthes Blomster blevet til det den er i dag: En sund og kreativ butik med et bredt udvalg af alt lige fra blomster og brugskunst til specialiteter og vin.

Birthes Blomster har i løbet af det seneste år opnået anerkendelse blandt kollegaer landet over og har modtaget 3 priser:

Årets Florist butik 2009,

Årets Kreative Florist 2009 og

Årets Interflora butik 2010.

 

Jubilæums Udstilling

25 års jubilæet blev fejret med en stor blomsterkunstudstilling i Dalgashus, Dalgaspladsen i Herning, fra torsdag d. 2. september til lørdag d. 4. september 2010

Udstillingen er kreativ og nytænkende og viser bl.a. hvordan man med simple materialer fra dagligdagen, som slik, cykelfælge, kaffekrus og sugerør kan fremtrylle smukke og anderledes dekorationer og kunstværker.

Personalet var i foråret på svejsekursus, hvor de i samarbejde med smede har fremtryllet de mest fantastiske underlag/skulpturer som på udstillingen blev dekoreret med blomster.

Her lige et par eksempler:

Den gamle herregårds lænestol, beklædt med i 100 vis af grønne blade.

·  Puder lavet af popkorn.

·  Fade lavet at lakridskonfekt.

·  Kugler af tandstikker

·  Kugler lavede af ledning

·  Kugle af drikkekrus.

Klik her for at se tv-udsendelsen med Birthe

25 års Jubilærum | Birthes Blomster
25 års Jubilærum | Birthes Blomster
25 års Jubilærum | Birthes Blomster

Klik her for at se alle billederne.

Pressen skrev om eventet.

Klik på billederne for at læse den fulde artikel.

25 års Jubilærum | Birthes Blomster
25 års Jubilærum | Birthes Blomster
25 års Jubilærum | Birthes Blomster