Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Blomsterbutik åbnede den kreative godtepose

Kan man bruge kaffegrums og kanelstanger til sin juledekoration? Ja, det kan man sagtens, når man er blomsterdesigner og har butikken fyldt med nys- gerrige og inspirationshungrende kunder. I går viste personalet hos Birthes Blomster i Bryggergade, hvordan julen skal kringles, når man har hænderne skruet rigtigt på, og det var blomsterdesigner Conny Christensen, der gav sig i kast med de – i nogles øjne – utraditionelle materialer. • Man lægger et lag lim først, og så putter man frisk kaffegrums på. Det giver en flot farve, siger Conny Christensen, mens de besøgende rundt om bordet lyttede efter de gode råd.

 

Fyldt til bristepunktet

Dem kom der mange af i går. Præsentationen af julens dekorationer samt årets temaer og farver skete i fuld offentlighed for kundernes skyld. Tre blandt personalet vise teknikker og dekorerede på livet los i baglokalet, hvor der normalt ikke er adgang for kunderne, mens resten havde travlt med at betjene kunderne i butikken. Hver kvadratmeter var fyldt til bristepunktet, og der var næsten kun en vej rundt, når først man havde fået foden indenfor. Samtidig var der inspiration nok til flere dage i butikken, og derfor tog det sin tid at få det hele med. Kaffegrums og kanelstænger var ikke det eneste, kunderne fik set. De var også vidner til adventskranse bygget op af Legoklodser, trædyveler og eksempelvis flettede, hvide julestjerner. Der blev budt på gløgg og brunkager, og så gik snakken ellers om vind og vejr, mens der blev grinet og hygget til den helt store guldmedalje.

 

Søstre på hyggetur

Guld er faktisk et af de temaer, som er vendt tilbage i dekorationerne i år, og ellers bærer de præg af materialer fra naturen. – Det ser så legende let ud, men så nemt går det ikke derhjemme, siger Berit Fog fra Herning med et smil. Hun har været forbi Bryggergade til julehygge omkring 20 gange, og som altid havde hun følgeskab at sin søster, Ulla Fog Christensen fra Ikast. De to søstre stod længe og beundrede personalet. – Vi beundrer dem meget. 1k kan virkelig noget, siger Ulla Fog Christensen. • Ja, vi skal se, hvilke materialer de sætter sammen, lod det fra Berit Fog.

 

Unikke kreationer

De fik blandt andet at vide, at man ikke må klippe mos i skoven, men gerne må samle løst mos og andre materialer til eget brug. Ellers må man i gang med bånd og sløjfer, ler og oasis, og for mange kan det ikke ske, for man har været forbi I3irthes Blomster for at hente inspiration. • Det er både en inspirations- og salgsdag. Mange kunder kommer fra andre byer, og vi har nok omkring 1000 kunder inde i dag, og det fortsætter mandag og tirsdag, siger indehaver Birthe Pedersen, der havde hele personalet på arbejde. Hun fortæller, at det er unikke ting, hvor der kun bliver lavet en ting af hver, og det er noget af det, der trækker kunderne til.

Jule Åbent Hus | Birthes Blomster