Blomsterkunst der skiller sig ud fra mængden!

Jubilæum med blomster

På søndag er det nøjagtig 30 år siden, at Birthe Pedersen blev selvstændig med blomsterbutikken Birthes Blomster. Det markeres i de kommende dage med en stor blomsterudstilling, hvor Birthe Pedersen og personalet viser deres kreative sider frem på mange forskellige og alternative måder. Vi er kendt for at bruge ting, man ofte rører ved, men som man ikke lige ved, man kan bruge til en blomsterdekoration, og det gør vi også denne gang, fortæller Birthe Pedersen. Elementerne i dekorationerne er blandt andet dyvler, vatrondeller, grammofonplader, tandstikker, bildæk og sugerør – det hele kombineret med planter og blomster i forskellige farver.

– Alle underlag har vi selv lavet. Så får man noget, som ikke alle har – vi har prøvet at skabe det meste fra bunden, siger blomster-jubilaren.

 

Team Birthe står bag

Udstillingen finder sted i de lokaler på Dalgas Plads, hvor Bravo Tours tidligere havde til huse. Forberedelserne har stået på i godt og vel tre måneder, og det har ført til mange ideer, så alle kroge og hjørner i lokalet er fyldt godt ud. Det er dog ikke blot Birthe Pedersen, der har været i gang med at udfolde kreativiteten. – Det er hele »Team Birthe« – alle har været med til det her, for det kunne ikke lade sig gøre, hvis det kun var mig selv. Vi pingponger om det og finder på ideer sammen, siger Birthe Pedersen, der har fire ansatte i butikken på Bryggergade, ligesom en tidligere medarbejdere også har meldt sig på banen for at være med.

 

Følger kunderne tæt

Det er efterhånden blevet en tradition, at Birthe Pedersen stabler noget stort på benene, når hun runder et jubilæumshjørne, og i år er altså ingen undtagelse. – Det er en mulighed for os til at vise, hvad vi også kan. Til daglig laver vi

jo mange buketter, men vi kan også andre ting, og det vil vi gerne vise, fortæller Birthe Pedersen, der erkender, at det er hårdt arbejde, men også sjovt. – Processen er fed. Vi hygger os alle med det, ligesom vi får sludret. Og så får vi puttet mere og mere på efterhånden, for vi får masser af idéer undervejs, siger Birthe Pedersen, der næsten ikke kan forstå, at hun nu har haft sin blomsterbutik i 30 år.

Når man kigger frem, er 30 år lang tid, men kigger man tilbage, så er tiden godt nok gået hurtigt. Vi har mange faste kunder, som man kommer til at følge tæt gennem livet. Vi har måske lavet buketter til deres bryllup, til deres børns barnedåb og konfirmationer. Man følger dem gennem livet, og der kan man nå at holde mange fester, konstaterer Birthe Pedersen. Hun giver udtryk for, at dette er den sidste udstilling fra hendes hånd. Og så måske alligevel ikke.

Det er sidste gang, vi gør det. Lige nu er det i hvert fald den sidste, men det sagde jeg også, da vi havde 25 års jubilæum, griner Birthe Pedersen. Udstillingen åbner i dag og vises frem til og med lørdag.

Kreativiteten | Birthes Blomster